sunnuntai 22. elokuuta 2010

Lähtö on jo ovella

Nyt on lähtö jo tosi lähellä. Täytyy myöntää, että jännitys ja ennakoiva koti-ikävä on viimepäivinä iskeneet, vaikka eivät aina ihan tietoisesti. Pientä hermostuneisuutta, ruokahaluttomuutta ja levottomia unia on kuitenkin ollut ilmassa. Suuret päätökset matkatavaroiden ja -järjestelyjen suhteen on jo tehty. Viikonloppuna ei kauheasti ole tehtävissä ja Marttilastakin lähdin tavaroineni Lahteen jo lauantaina. Tänään on vietetty kivaa päivää Eeron läheisten kanssa ja viimeistelty Eeron pakkauksia sekä täydennetty mun rinkkaa yhteisin lääke- ja ruokavarustein. Mulla on parempi rinkka ja muutenkin enemmän reppureissauskokemusta, joten otan harteilleni runsaasti sekä vastuuta että tavaraa. Ja koska meillä, tai oikeastaan Eerolla on ihania kavereita, saamme molemmat osan tavaroista toimitettua perille ilmoitse, eikä tarvitse ihan yhtä kahmisina lähteä liikenteeseen, kun siirryin Helsingistä Marttilaan.

Matkasuunnitelma on pysynyt ennallaan, eikä Krakovan jälkeisistä suunnitelmista ole tarkkaa tietoa. Romaniassa olisi seuraa ja ohjelmaa, mutta kansainväliset bussi- ja juna-aikataulusivustot eivät anna kauhean paljon toivoa sille reissulle. Sohvasurffaajat suosittelevat liftausta. Uskon, että paikan päällä asia ratkeaa. ( Äiti, emme aio liftata, vaikka Itä-Euroopassa sekin on aika yleistä ja kuskille maksetaan yleensä bensarahaa. Monet tekevät kuulemma päivittäiset työmatkansa tällä periaatteella.) Eikä huono idea olisi suoraan Krakovasta Moldovaankaa meno, sillä siellä on silloin itseäisyyspäivä. Huonoja vaihtoehtoja siis tuskin on.

Lahti uudistaa. Nyt on plakkarissa upouusi oranssinhohtava kamera sekä lyhyt tukka. Säästää shamppoossa, eikä tarvitse seistä kylmässä suihkussa niin kauaa... Eeron äiti leikkasi muidenkin pikkulasten tukat, joten menin jonon jatkoksi ja sain tosi kivan kampauksen ja kevyen olon!

Nyt kun vielä käy suihkussa ja tarkistaa länsisataman tarkan sijainnin, niin on valmiina lähtöön... niin ja ehkä pitäisi vähän koittaa nukkua, vaikka tuolla yhdellä vielä onkin jos jonkinlaista kirjoiteltavaa.

6 kommenttia:

  1. Tuliko yhtä lyhyt kuin Eerolla parturoinnin jälkeen?

    Iloista matkaa teille ja mulle huomiseen! <3

    VastaaPoista
  2. Nyt on kuvakin, takaa aika lyhyt, mutta edestä lähti aika maltillisesti.

    VastaaPoista
  3. vai semmosta peliä, nyt on kevyen näköinen kampaus.
    Täällä sydän syrjällään ja kiihkeästi odotellaan uusia viestejä matkan edistymisestä.
    Kiitos viimeisestä ja terkkuja isältä ja kummituksilta.
    moimoi

    VastaaPoista
  4. Sateinen Krakova saavutettu. Warsovasta lahti sopivasti mukava ja nopeahko juna Krakovaan. Nyt majoituttu ja peseydytty. Torstai-iltana varmaan lahdetaan junalla Budapestiin ja sielta edelleen Romaniaan. Marjukka

    VastaaPoista
  5. Hienoa, että reisu sujuu.
    Pitkään olettekkin jo olleet tien päällä.
    Täälläkin oli sateista tänään, mutta nyt illalla aurinkoista.
    Rentoa jatkoa.

    VastaaPoista
  6. Taas yksi epävakainen, siis sään puolesta, takana ja iltavuoro.
    Nyt pitäis vissiin karviaiset käydä poimimassa, etteivät ihan vanhaksi pääse.
    hei taas ja jatkooooooooooo........

    VastaaPoista

On kiva seurata, kuka lukee ja mitä meinaa. Kommentoi!