tiistai 7. joulukuuta 2010

Moldova on Moldova

Iloista itsenäisyyspäivää vietin täällä vieraalla maalla kaukana. Aamulla yritin kirjoittaa sähköpostia, mutta kone jumitti ihan täysillä. Lähdin töihin. Töissä meni kivasti. Lähdin töistä. Kävelin "vapaalle yliopistolle", jossa on menossa "Ihmisarvo" -filmifestarit. Perjantaina piti mennä englannin kielinen leffa ilman tekstityksiä. Meni liettualainen romanian teksteillä. Ymmärsin vähän. Sunnuntaina sanottiin, vaan, että brittiläinen leffa, romanian tekstitykset. Oli dubattu venäjäksi. Ymmärsin aika hyvin. Kuvat kuitenkin kertoo aika paljon. Maanantaina oli kaksi. Toinen yliopistolla (kanadalainen, ei tekstityksiä) ja toinen leffateatterissa (englanti, ei tekstityksiä). Menin siis ensin yliopistolle, kun se on lähempänä ja kello läheni kuutta. Salista löysin kuitenkin vaan poliiseja ja lapun, jossa luki "blaa blaa blaa Zero Tolerance (leffan nimi) blaa blaa blaa 6 decembrie blaa blaa blaa Patria (leffateatterin nimi). Lähdin siis sinne. Vastaan tuli ruotsalainen vapaaehtoinen, jonka projektiin nämä leffat kuuluvat. Hänkään ei tiennyt muutoksesta. Menimme teatteriin. Siellä oli se leffa, mikä siellä pitikin mennä englanniksi ja ranskalaisin tekstityksin. Jee!! Oltiin siis melkein 10min myöhässä. Ehdittiin katsoa leffaa noin 10 min, kun se alkoi pätkiä. Ja pätki, niin että lopetettiin sitten kokonaan. Oikein hyvät leffakokemukset siis. Tänään menis venäläinen, siihen en ajatellut mennä. Huomenna ja torstaina uudella innolla koittamaan.

Kotimatkalla ehdin juuri täpärästi kotitrollikkaan. Viimeistä edellisellä pysäkillä tuli vanha täti kyytiin, jolle annoin paikan. Just kun nousin ylös, niin trollikka putos ketjuiltaan ja horjahdin penkkiä vasten ja reiteen tuli kiva mustelma. Hetken odottelin ja sit hyppäsin ulos. Trollikka tietenkin lähti taas etenemään heti, kun hyppäsin ulos. Oon suunnitellu tulostavani valokuvia ja siinä lähellä oli yksi paikka, jossa voi tehdä, menin sinne. Mulla oli 35 kuvaa siitä meidän lehtiprojektista ja yhden pojan synttäreistä. Maksoin ja jäin odottamaan. Katselin ympärille ja hokasin, että siinä mainoksessa lukee, että 5min / kuva. Hih. Eli hetken menee sitten mun 35 kuvaan. Työntekijät puhu tietenkin vaan venäjää. Sain kai sovituksi, että haen ne tänään. Katsotaan, miten käy.

Illalla päivitin virushohjelmia ja sen sellaista kahdeksasta puoli kahteen.

Niksipirkan sukkahousuniksi, ilmeisesti Oriflamin kuvastosta. Eilen askarreltiin siis töissä vanhoista kulahtaneista koristepalloista hienoja vetämällä niiden päälle pitsisukkahousuja ja sitten laittamalla jotain koristekukkia ja -nauhaa, joihinkin myös glitteriä. Jee, jee.

2 kommenttia:

  1. MOI!Toivottavasti niiden kone ei mene tukkoon kun sun kuvia tulostaa,siellä kun näyttäis kaikki olevan mahdollista.Se trollikka vaikuttaa erikoiselta vekottimelta taitaa olla kaikkea muuta kuin pehmeää kyytiä...Mukava lukea,että töissä pyyhkii hyvin niinhän se aikakin kuluu paremmin.T:Tuija

    VastaaPoista
  2. Kävin eilen aamulenkillä ja sain kuvat kuittia vastaan! Kaikki oli tulostuneet ja ihan oikeat kuvat sain. Jee!

    Tän illan leffa näytettiin siellä, missä pitikin, pyöri alusta loppuun eikä ollut dubattu. Noin 5min kohdalla valkokaankaalle heijastettu kuva tietokoneelta kuitenkin meni pois valikosta "koko näyttö" ja ala reunassa oli "päivitä Windows..." juttu. En tajua, eikö siellä salissa oikeesti ollut ketään joka ois voinu käydä kaksois klikkaamassa ruutua... En sitten itse kuitenkaan viitsinyt.

    VastaaPoista

On kiva seurata, kuka lukee ja mitä meinaa. Kommentoi!