keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Eläköön se pieni ero

Tänään puhuin yhden työntekijän kanssa. Kun jotenkin sivukorvalla kuulin, että ne puhui aikaisemmin palkasta yms. yhden toisen työntekijän kanssa. Kysyin, mitä ne saa palkkaa. Se vähän naurahti ja sanoi, ettei melkein mitään.

Halusin tietää tarkemmin.

4,75 leitä tunnilta (noin 30senttiä). Eli jos ne tekee töitä 250 tuntia kuussa eli noin 10 kokonaista vuorokautta töissä, eli kahdesta kolmeen vuorokautta viikossa, niin ne saa saman kuin minä ruokaan ja taskurahana nyt. EVSät saavuttaakseen heidän pitäs työskennellä 448 tuntia kk eli noin 14 tuntia päivässä, kuukauden jokaisena päivänä.

Sellaisia vapaaehtoisia me ollaan, niin ja meille maksetaan jo kämppä.

Erillisessä ohjelmassa olevat saksalaiset saa vielä vähän enemmän taskurahaa.

Romanian tunnilla puhuttiin mielipiteistä. Olin kahdestaan opettajan kanssa, niin ei menty aiheessa eteenpäin. Oli tosi kiva tunti. Yksi kysymyksistä oli, mitä mieltä olen homoseksuaalisuudesta ja homoista. Sanoin, etten juuri mitään. Että mielestäni se on normaalia. Ope kysyi, tunnenko jonkun homon... Aika monta. Hän ei ole kuulemma koskaan nähnyt homoa. Ymmärtääkseni pari vapaaehtoisista on homoja tai ainakin bitä. Sanoin siis, että ehkä hän onkin nähnyt, mutta ei vaan tiedä. Sanoi, ettei ole. Vain elokuvissa on nähnyt. Hänhän ei myöskään tiennyt mitä on team building.

Semmoista.

Tänään meinasi mennä hermot, kun ala-astelaiset kouluun mennessä puhuivat jotain pahaa toisistaan ja lällättivät. Kun ei ymmärrä, niin ei tiedä kuka aloitti jne. Kaikki sanovat, että kerro siitä toisesta johtajalle. Tein kompromissin ja kerroin kaikista työntekijälle. Huomenna, jos on yhtä ärsyttäviä, kerron johtajalle. Ja nykyään se kakstoistavuotias josta ennen valitin on tosi kiva.

Niin ja sitä, että onkin sitten taas lähtenyt työntekijä lipettiin. Nyt on sitten 5 varsinaista työntekijää, kun yks (se ärsyttävä) on opiskelemassa. Kohta tulee varmaan muistakin ärsyttäviä, jos joutuvat tota tahtia olemaan töissä. Ompahan meille vapaaehtoisillekin käyttöä.

1 kommentti:

  1. Moi!

    Oon myos miettinyt tota taskurahahommaa. Vaikka mulle maksetaan ruoka ja majoitus, niin saan noin puolet kuukaudessa siita, mita varsinaiset opettajat meidan koulussa. Se on outoa.

    Toivottavasti teilla on riittavasti hommaa siella!

    VastaaPoista

On kiva seurata, kuka lukee ja mitä meinaa. Kommentoi!